Trimsalon 't Hok
  • De trimsalon voor de verzorging van uw kleine huisdieren.
  • Trimmen van honden tot een maximum van 10 kg.
  • Gespecialiseerd in katten, konijnen en cavia's
trimsalon Contact Informatie
trimsalon Over Mij
trimsalon Honden
trimsalon Katten
trimsalon Konijnen en Cavia's
trimsalon Producten
trimsalon Inloop en werktijden
trimsalon Prijslijst
 

Over Mij

Trimsalon 't Hok

Astrid Arts (1972) is de liefde voor dieren met de paplepel ingegoten. Ze groeit op in de Maashorst, waar ze twintig jaar lang op de boerderij van haar ouders wordt omringd door vele dieren en natuurpracht. Sinds 1998 heeft ze haar eigen trimsalon aan huis, waarin ze haar passie voor katten, honden, konijnen en cavia's kwijt kan.

De trimsalon is voor mij een ideale uitkomst: ik kan het werk dat ik leuk vind zo goed combineren met mijn medische beperkingen. Doordat ik vanuit huis werk en mijn eigen tijd in kan delen, ben ik in staat om de mogelijkheden te benutten die ik wèl heb.

Aanvankelijk trimde Astrid in 't Hok enkel honden (tot 10 kilogram), maar al snel begon zij zich ook op katten, konijnen en cavia's te richten. Naast dat ik diverse trimcursussen heb gevolgd, wilde ik graag meer ervaring opdoen op het gebied van dierenverzorging. Daarom ben ik als vrijwilliger in het dierenasiel en de kinderboerderij in Oss aan de slag gegaan. Helaas heb ik vanwege aanhoudende fysieke klachten na enkele jaren afscheid moeten nemen van het dierenasiel. Op de kinderboerderij ben ik nog wel actief.

Werken op gevoel
Astrid heeft - mede vanwege haar fysieke beperkingen - een eigen aanpak ontwikkeld. Ze legt uit: Ik behandel slechts één hond per afspraak, zodat ik deze de volledige aandacht kan geven. Daarbij werk ik vooral op gevoel. Daarom speel ik eerst even met het dier om zo het vertrouwen te winnen. De dieren staan bij mij vrij op de tafel of worden door het baasje vastgehouden. In tegenstelling tot veel andere trimsalons, mag je er dus als baasje bij zijn.

Ook bij de katten, konijnen en cavia's vindt Astrid het prettig als klanten aanwezig zijn. Zij kunnen voor de nodige afleiding zorgen voor het dier. En soms heb ik net even een extra paar handen nodig. Volgens Astrid is het belangrijk dat de dieren niet in de stress schieten. Bij konijnen kan dit zelfs gevaarlijk zijn. Daarom zorg ik, veelal samen met het baasje, voor een goede en ontspannen sfeer in de salon.


envelop Online sinds: 12 januari 2003 - Laatste pagina update: 15 november 2016 - Laatste site update: 3 maart 2017