Trimsalon 't Hok
  • De trimsalon voor de verzorging van uw kleine huisdieren.
  • Trimmen van honden tot een maximum van 10 kg.
  • Gespecialiseerd in katten, konijnen en cavia's
trimsalon Contact Informatie
trimsalon Over Mij
trimsalon Honden
trimsalon Katten
trimsalon Konijnen en Cavia's
trimsalon Producten
trimsalon Inloop en werktijden
trimsalon Prijslijst

Katten

Trimsalon 't Hok Veel gestelde vragen:

Trimsalon 't Hok trimt katten geheel zonder narcose. Er wordt daarom snel en praktisch te werk gegaan. Er word gewerkt in de trimsalon met Feliway, dat is rustgevend voor de katten. Bij katten is het gewenst dat de eigenaar meehelpt het dier eventueel vast te houden en af te leiden!

Bij een volledige trimbeurt vindt de volgende behandeling plaats:

  • Plukken, ontwollen of scheren
  • Het reinigen van de oren
  • Het knippen van de nagels
  • Het verwijderen van eventuele vlooien en/of teken
  • Gebitscontrole
  • Verzorgings- en gedragsadvies

Voor wassen wordt een toeslag van € 5,50 berekend. Het trimmen gebeurt zonder narcose, zodat de gezondheid van uw kat niet belast wordt en deze meteen weer naar huis kan.

Tip: Houd er ook rekening mee dat een geschoren of gewassen kat er anders uitziet en een andere geur bij zich draagt. Katten die zijn thuisgebleven, kunnen hier mogelijk op reageren.

Veel gestelde vragen:

Wanneer moet ik de nagels van mijn kat laten knippen?
Dat verschilt per kat. Wanneer deze moeilijk begint te lopen, als je de nagels op de vloer hoort tikken of bij oudere katten die zich niet meer zo goed kunnen verzorgen en daarom soms ingegroeide nagels hebben, is dat vaak een signaal. Loop bij twijfel gerust even binnen tijdens het inloop uur!

Terug naar Boven

Moet ik mijn kat wassen?
De meeste katten hoeven niet in bad, omdat zijn zichzelf goed schoon kunnen houden. Als je kat erg vies is, of niet meer in staat is om zichzelf te verzorgen, dan kan wassen een optie zijn. Kom bij twijfel even langs tijdens het inloopuur.

Terug naar Boven

Hoe vaak moet ik mijn kat ontvlooien?
Niet ieder product dat u kunt gebruiken heeft de zelfde werking. In de trimsalon worden er producten van EMAX(EXIL) gebruikt. Daar heb je al verschillende werkingen in. De druppels kun je om de vijf weken gebruiken voor preventieve behandeling. Zorg er wel voor als je de druppels in de nek doet op de huid zodat de kat er niet bij kan. En was daarna uw handen. Bij een kat moet het vaker omdat ze zichzelf zo vaak wassen.

5% van de vlooien populatie leeft op de kat. 95% van de vlooienpopulatie leeft in de omgeving.

Tip: doe nooit druppels in de nek in combinatie met een vlooienband. Het kan voor het dier te veel worden en kan er zelfs ziek van worden.

Terug naar Boven

envelop Online sinds: 12 januari 2003 - Laatste pagina update: 15 november 2016 - Laatste site update: 3 maart 2017