Trimsalon 't Hok
 • De trimsalon voor de verzorging van uw kleine huisdieren.
 • Trimmen van honden tot een maximum van 10 kg.
 • Gespecialiseerd in katten, konijnen en cavia's
trimsalon Contact Informatie
trimsalon Over Mij
trimsalon Honden
trimsalon Katten
trimsalon Konijnen en Cavia's
trimsalon Producten
trimsalon Inloop en werktijden
trimsalon Prijslijst

Honden

Trimsalon 't Hok Veel gestelde vragen:

Trimsalon 't Hok trimt uitsluitend kleine(re) honden tot een maximum van 10 kilogram. Uw hond wordt naar uw wens of een combinatie hiervan getrimd. Er word gewerkt in de trimsalon met Adaptil. Dat werk rustgevend voor de honden.

Bij een volledige trimbeurt vindt de volgende behandeling plaats:

 • Het ontklitten van de vacht
 • Borstelen en/of kammen
 • Wassen
 • Modelleren (geen showmodellen)
 • Het reinigen en plukken van de oren
 • Het knippen van de nagels
 • Het verwijderen van eventuele vlooien en/of teken
 • Gebitscontrole en/of tandsteenverwijdering
 • Controleren van de anaalklieren
 • Verzorgingsadvies

Voor wassen wordt een toeslag van € 5,50 berekend.
Als u de hond zelf thuis wast, is het belangrijk dat de vacht droog is wanneer u naar de salon komt.

Ook voor een kleine beurt kunt u bij ons terecht en dit geldt ook voor honden boven de 10kg:

 • oogjes vrij van haar knippen
 • haar tussen voetzooltjes verwijderen
 • hulp bij het klitvrij houden van de hond
 • nagels knippen
 • liezen en oksels scheren/knippen
Tip: als u zelf uw hond wast, is het goed om hem daarna te borstelen. Indien u dit niet doet, zullen de nog achtergebleven klitten door het wassen veranderen in een moeilijk doorkambare vilt laag.

Veel gestelde vragen:

Hoe vaak moet mijn hond naar de trimsalon?
De vacht van uw hond is een afspiegeling van diens gezondheid. Daarom vervult de vachtverzorging een zeer belangrijke rol binnen de algehele verzorging van uw hond. Een deel van de verzorging doet uw hond zelf, een groot deel komt op u neer als baas, maar voor het laatste deel moet u bij de trimsalon zijn.
Hoe vaak uw hond een bezoek moet brengen aan de trimsalon is vooral afhankelijk van de vacht van uw hond en de wensen voor u als klant. Dit gebeurt dus altijd in overleg met u als klant.

Terug naar Boven

Wanneer moet ik mijn hond kammen?
Voor een goede verzorging van de vacht en doorbloeding van de huid zijn borstelen en kammen heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat het meeste vuil wordt verwijderd, de talg wordt verdeeld over de gehele lengte van de haren en de vacht niet gaat klitten. Afhankelijk van de lengte van de vacht en de ondervacht dien je minstens één keer per week te borstelen en kammen. Doordat de aanmaak van de onderlaag wordt gestimuleerd door het kammen en/of borstelen, wordt aangeraden om een dikke vacht niet te vaak te kammen of te borstelen. In de rui tijd kun je de hond om de dag borstelen, zodat ze minder last van jeuk krijgen. Kortharige honden maximaal één keer in de week borstelen. Hoe vaker je die honden borstelt hoe meer ze gaan ruien waardoor ze meer ondervacht gaan aanmaken. Waarom ruien kortharige honden meer? Zodra het kouder weer is maken ze een extra jasje aan en als het warmer is laten ze dat extra jasje weer los (ondervacht).

Terug naar Boven

Hoe kam ik mijn hond?
Begin onderaan een pootje en werk zo door naar boven en naar voren toe. Houd met één hand de vacht open en tegen, zodat je op de huid kunt kijken. Kam of borstel met de andere hand de vacht laagje voor laagje uit. Het beste is met de haargroei richting mee te kammen of borstelen.

Voor extra uitleg, kom gerust langs met uw hond en neem dan ook de kam en borstel mee.

Terug naar Boven

Hoe kan ik de ruiperiode van mijn hond verkorten?
Een wasbeurt in combinatie met het droogblazen van de hond kan de ruiperiode van uw hond aanzienlijk verkorten. Dit is zowel prettig voor de hond als het baasje! Let wel: kortharige honden ruien het hele jaar door.

Terug naar Boven

Wanneer moet ik de nagels van mijn hond laten knippen?
Dat verschilt per hond. Wanneer deze moeilijk begint te lopen en soms uitschuift over het parket is dat vaak een signaal. Loop bij twijfel rustig even binnen tijdens het inloopuur!

Terug naar Boven

Waarom moet ik een speciale hondenshampoo gebruiken?
Het is belangrijk dat uw hond uitsluitend met een hondenshampoo wordt gewassen. Deze reinigt de vacht en verwijdert een klein deel van de talg laag. Een humane shampoo ontvet de huid te sterk waardoor de talg laag op de huid wordt verwijderd. Het gevolg is dat de huid uitdroogt en bacteriën makkelijker kunnen inwerken op de huid.

Bij Trimsalon 't Hok kunt u natuurlijke dierenverzorgingsproducten kopen, waarmee de natuurlijke balans van de hondenhuid intact blijft. Bovendien lokken deze producten minder allergische reacties uit dan de humane producten.

Terug naar Boven

Hoe vaak moet ik mijn hond ontvlooien?
Niet ieder product dat u gebruikt heeft de zelfde werking. In de salon worden er producten van EMAX (EXIL) gebruikt. Daar heb je al verschillende werkingen in. De druppels kun je om de 8 weken gebruiken voor preventieve behandeling. Zorg er wel voor als je de druppels in de nek op de huid (zodat de hond er zelf niet bij kan)was daarna uw handen. Het beste is minimaal 24 tot 48uur van tevoren en daarna de hond niet wast of te laten zwemmen. Er zijn maar heel weinig vlooienproducten die je samen kunt gebruiken. 5% van de vlooien populatie leeft op de hond. 95% van de vlooienpopulatie leeft in de omgeving. Het is daarom ook zinvol om zeker een aantal keren per jaar de omgeving te behandelen.

Tip: doe nooit druppels in de nek in combinatie met een vlooienband. Het kan voor het dier te veel worden en kan er zelfs ziek van worden.

Ondanks dat u preventief uw hond behandelt kan het dier toch nog een vlo krijgen. Dat is geen probleem, want die gaat het niet overleven voordat het eitjes legt. Heeft u veel vlooien op de hond en dus ook in de omgeving (dat merkt u meestal ook doordat er veel zwarte puntjes in de vacht zitten) dan is het aan te raden om de honden om de 4 weken een pipet in de nek te doen, maar daarnaast ook de omgeving om de 4 weken goed te behandelen. Voor advies bel of kom even langs in het inloopuur.

Terug naar Boven

envelop Online sinds: 12 januari 2003 - Laatste pagina update: 15 november 2016 - Laatste site update: 3 maart 2017